Російські хакери розсилають фейкові листи про відпустки для військових ЗСУ

Російські хакери розсилають фейкові листи про відпустки для військових ЗСУ

Скрін
Укрінформ
Росіяни проводять фішингову атаку, розсилаючи на електронні адреси листи, які нібито стосуються збільшення відпусток для військовослужбовців.

Про це у Телеграмі поінформував Центр стратегічних комунікацій ЗСУ, передає Укрінформ.

“Ворог проводить фішингову атаку на встановлені адреси електронної пошти. Отримавши такий лист не відкривайте та не клікайте на файли, додані до листа, та на посилання в самому листі”, - йдеться у повідомленні.

У СтратКомі оприлюднили скрін такого листа, у якому вказана тема - “збільшення відпусток для військовослужбовців” авторства нібито майора Семена Петрова.

У посланні зазначається, що роз'яснення Закону №9342 про доплати та збільшення відпусток для військових, який підписав Президент Володимир Зеленський, нібито міститься на сайті Міноборони України за прикріпленим лінком.

Читайте також: Хакери з РФ атакують поштові скриньки користувачів Ukr.net

“Помічайте такий лист, як фішинг. Якщо лист прийшов на службові адреси електронної пошти, повідомте про це відповідний підрозділ кібербезпеки та, за можливості, надайте цю інформацію Команді реагування на кіберінциденти https://cert.gov.ua/contact-us”, - наголошують у СтратКомі.

Як повідомлялося, на початку червня СтратКом попередив, що російські війська активізують інформаційно-психологічні операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-