ЗСУ за добу знищили на Таврійському напрямку три роти росіян і 21 одиницю техніки

ЗСУ за добу знищили на Таврійському напрямку три роти росіян і 21 одиницю техніки

Укрінформ
На Таврійському напрямку упродовж доби Сили оборони знищили три роти російських загарбників та 21 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуціповідомляє пресслужба об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

«Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 1 222 вогневих завдання. Йдеться як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу по планових цілях, виявлених раніше. Втрати ворога вбитими та пораненими склали майже три роти. Знищено 21 одиницю озброєння та військової техніки противника», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на Таврійському напрямку ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступальних діях на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, а також відзначається веденням активної оборони на Новопавлівському, Времівському та Оріхівському напрямках. Протягом доби ворог 21 раз атакував українські позиції. Окрім того, здійснив 477 обстрілів, застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію. Зокрема, на Авдіївському напрямку ворог завдав авіаудари в околицях Авдіївки. Противник обстріляв з артилерії понад 20 населених пунктів, зокрема: Керамик, Новокалинове, Авдіївка, Яснобродівка, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог провів безуспішні наступальні операції в околицях Мар'їнки та Побєди. Окупанти завдали авіаударів поблизу Мар'їнки та Красногорівки. Водночас окупанти обстріляли з артилерії понад 10 населених пунктів, серед них - Мар'їнка, Іллінка та Побєда.

Окрім того, росіяни провели невдалі наступи у бік села Рівнопіль. Окупанти завдали авіаударів по околицях Сторожевого.

Читайте також: ППО вночі знищила шість дронів-камікадзе Shahed

На Запорізькому напрямку головні зусилля противник зосереджує на запобіганні наступу українських військ. Ворог завдав авіаударів по околицях Оріхова та Новоданилівки. Водночас противник обстріляв такі населені пункти: Новодарівка, Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Чарівне, Мала Токмачка, Преображенка, Оріхів, Павлівка (Запорізька область), Нікополь (Дніпропетровська область).

За інформацією пресслужби, досі залишається високою загроза застосування противником ракетного озброєння та безпілотних літальних апаратів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 28 червня 2023 року ліквідували близько 227 тисяч 100 російських загарбників, при цьому 930 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-