Загарбники хаотично мінують українську територію – Сили оборони

Загарбники хаотично мінують українську територію – Сили оборони

Єдині новини
Укрінформ
Російські загарбники відійшли від військової науки і хаотично мінують українську територію.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, передає Укрінформ.

"Мінування території - це велика проблема, і це відображається на темпах нашого просування. Ворог відійшов від класики, і просто хаотично сипле міни. Якщо за військовою наукою між мінами має бути 5-10 метрів, то росіяни ставлять міни кожні два метри, групами, комбінують. Раніше можна було, знаючи мінування за принципом шахівниці їх зміщенням на два-три метри, шукати перший, другий ряд і уявити схему для подальшого розмінування. Тепер все це не працює", - сказав Шершень.

Він нагадав, що для подолання мінних загороджень потрібна відповідна інженерна техніка. Зараз її Україні надають міжнародні партнери, зокрема інженерні танки, такі як DACHS.

"Ця техніка у нас є, вона показала себе в дїї", - сказав Шершень.

Читайте також: Росіяни мінують приватні земельні ділянки на Запоріжжі

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби на Таврійському напрямку Сили оборони знищили 84 загарбники, 156 поранено, двох взяли в полон. Також Сили оборони знищили 16 одиниць ворожої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-