У Коордштабі пояснили, хто має повідомляти про зникнення військових їхнім родичам

У Коордштабі пояснили, хто має повідомляти про зникнення військових їхнім родичам

Укрінформ
Сповіщення про зникнення військовослужбовця його рідним зобов’язана надіслати військова частина після службового розслідування.

Про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ

У штабі відбулася зустріч з родичами полонених і зниклих безвісти бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Вони нарікали на неналежну комунікацію з військовою частиною.

Як зазначив представник штабу, за фактом зникнення людини військова частина зобов’язана надіслати членам сім’ї сповіщення за результатами службового розслідування. Для отримання додаткових документів родичі мають звернутися з відповідним запитом до військової частини через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: Для родичів зниклих безвісти запустили додаткову гарячу лінію юридичної допомоги

Частина запитань стосувалася повернення тіл загиблих військовослужбовців. За словами представника штабу, цим питанням опікується, зокрема Офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Він веде спеціальну інтерактивну мапу, де відображені локації ймовірних поховань тіл загиблих захисників. Після звільнення території та її розмінування спеціальні групи починають пошукові роботи на конкретних локаціях.

Окремо обговорювалося питання грошового забезпечення, яке передбачене родинам полонених і зниклих безвісти оборонців, а також комунікації зі слідчими Національної поліції.

Читайте також: Витяги з Єдиного реєстру зниклих безвісти видає тільки МВС - Котенко

Як повідомляв Укрінформ, родичі загиблих в Оленівці полонених захисників «Азовсталі» вимагають проведення повторних ДНК-експертиз за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-