Пам’яті бійця, гранатометника Олеся Гусака (позивний «Флойд»)

Пам’яті бійця, гранатометника Олеся Гусака (позивний «Флойд»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Тиждень тому загинув юнак, який знищив не одну одиницю ворожої бронетехніки

Боєць 3-го батальйону «Свобода» Бригади швидкого реагування НГУ «Рубіж» Олесь Гусак «Флойд» трагічно загинув 19 червня 2023 року, захищаючи Батьківщину.

«Олесь з перших днів московського вторгнення вступив до лав батальйону «Свобода». Спочатку була оборона Києва, потім бої в Рубіжному та Сіверськодонецьку. Флойд був надзвичайно вправним гранатометником. У пекельних боях виявляв феноменальну мужність, знищив не одну одиницю ворожої бронетехніки. Не жалів себе, віддавав всі свої сили, завжди ішов на найважчі ділянки», - розповів про полеглого воїна заступник командира батальйону «Свобода» 4 БоП НГУ Андрій Іллєнко. 

Бойовий побратим Костянтин Масянзов згадує Олеся як юнака зі світлим поглядом, постійною усмішкою, готовністю захищати Україну будь-якої миті:

«Блокпост на Оболоні, коли чекали танки, і ні страху в цих світлих очах, а тільки рішучість... Ірпінь, Буча, Гостомель - посмішка подорослішала, очі стали жорсткіші. Рубіжне - з посмішкою десятки пострілів з гранатомета, вогонь в очах, коли орки від цих пострілів розлітались пошматовані навкруги. Сіверськодонецьк - пекло, і далі все ті ж світлі очі, посмішка і змужнілий юнак, чоловік, Воїн. Ти встиг отримати свій орден «За мужність». Ти був справжнім. Тебе будуть пам'ятати тисячі. І мої діти будуть знати твою історію».

Фото: Фейсбук-сторінка Олег Шандала

Згадав побратима і Андрійко "Борода" Кривущенко: «Дивлюсь на це фото, де ми всі посміхаємось і плачу. В живих тільки я. Сів загинув пів року назад, а сьогодні ще один шрам на серці, Флойд. Вони обидвоє гідно бились за Україну і заслуговували жити в незалежній, вільній та соборній країні. Це справжні патріоти, які з перших днів повномасштабного вторгнення були зі зброєю в руках. Цвіт нації. Молоді, красиві, усміхнені та закохані. Зі своїми мріями та планами. Як і ми всі. Ціна незалежності України на віки увійде у світову історію. Століттями та мільйонами життів, ще жодна нація не відстоювала свою незалежність, свободу та суверенітет. Флойд на моїх очах знищив БМП з Zеткою, яка під'їхала до нас на позиції».

Фото: Фейсбук-сторінка Андрійко Борода Кривущенко

«Це була 2 ночі, повна темрява та повна розгубленість, ми на позиції Флойд, а по нас працює міномет та РПГ. Мені сказали, що декількома днями раніше ти поклав кількох орків з цієї позиції. В моїй уяві ти був сталевим супервоїном» - написав про своє знайомство з Олесем Гусаком у Сєвєродонецьку український захисник Дмитро Глазунов.

У Олеся залишилась мама Уляна, дружина Христина та батько Андрій, який продовжує служити у 3-му батальйоні «Свобода».

Прощання із загиблим відбудеться сьогодні, 27 червня, об 11:00 у Гарнізонному храмі Львова (вул. Театральна, 11). Вічний спокій Герой знайде на Полі почесних поховань.

Слава і Шана Воїну!

Перше фото: Фейсбук-сторінка Viktoriia Bilan-Rashchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-