ЗСУ провели комплексні тренування у Північній операційній зоні

ЗСУ провели комплексні тренування у Північній операційній зоні

Фото
Укрінформ
На навчальному тактичному полі в зоні відповідальності угрупування військ «Суми» відбулися масштабні комплексні тренування підрозділів Сил оборони України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку Командування Об'єднаних Сил ЗСУ у Фейсбуці.

«Поспілкувавшись з нашими військовослужбовцями, помітив одну характерну тенденцію. Переважна більшість наших воїнів наголошують на необхідності додаткових тренувань, оскільки добра фізична підготовка – найперша запорука збереження життя в бойових умовах», – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Програма навчань передбачала кілька елементів. Основний з них – смуга перешкод. Військовослужбовці долали її у складі підрозділу, що вимагало серйозної роботи командирів у плані контролю ситуації та постійного керування діями підлеглих.

Сили оборони провели комплексні тренування у зоні відповідальності угрупування військ «Суми» / Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

На тактичному полі, облаштованому для ведення навчань з бойовою стрільбою, військовослужбовці однієї з бригад Сил оборони відточували бойову майстерність у діях в наступі з підтримкою бронетехніки. Також відпрацьовувалися елементи евакуації пораненого з поля бою, розгортання мінометного підрозділу та підтримки вогнем піхоти у наступі.

Читайте також: На півночі завершили будівництво психологічно-тактичних смуг перешкод - Наєв

Також воїни проходили обкатку танками та тренінги з медичної підготовки. Учасники навчань мали можливість ознайомитися з «новинками» ворожих мінних пасток, які наші сапери знаходять на лінії бойового зіткнення.

«Ми маємо все робити для того, аби впевненість суспільства у Збройних Силах України перетворилася на наші професійні дії з подолання ворога. Щоб громадяни України, мешканці Сумської області знали, що вони надійно захищені, а на кожну дію ворога буде миттєва і безкомпромісна відповідь», – наголосив генерал-лейтенант Наєв.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 26 червня 2023 року ліквідували близько 225 тисяч 580 російських загарбників, при цьому 950 осіб - за минулу добу.

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-