Росія вночі випустила по Україні зі стратегічних бомбардувальників 40 ракет - Ігнат

Росія вночі випустила по Україні зі стратегічних бомбардувальників 40 ракет - Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
Російські окупаційні війська під час нічної ракетної атаки по Україні випустили 40 ракет із 10 стратегічних бомбардувальників Ту-95.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи наслідки нічного ракетного обстрілу України.

«Мали ми атаку 10 стратегічних бомбардувальників Ту-95 з району Каспію, як зазвичай вони це роблять. Випустили вони 40 ракет цього разу. Це потужна нічна атака зі стратегічної авіації. Далі залучили бомбардувальники Ту-22М3. З трьох напрямків атакували саме цими бомбардувальниками: з півночі, з півдня, зі сходу. 9 ракет було випущено Х-22. Знаємо, що ракети ці, на жаль, не збивались ще в Україні, тому що маємо розуміти, що це ракета, хоч і називається крилатою, але заходить вона на ціль по балістичній траєкторії. Тобто треба засоби, які можуть її збивати, такі як Patriot, як SAMP/T, що з’являться в Україні. Далі противник застосував дві ракети «Калібр» і на додаток - ще два "Шахеди" запустили з південного напрямку», - повідомив речник.

Читайте також: Падіння уламків ракети у Києві: відомо про руйнування на трьох поверхах та 7 постраждалих

Він додав, що загалом ворог застосував 19 літаків: 10 літаків Ту-95 та дев'ять літаків Ту-22М3.

Ігнат відзначив, що результати бойової роботи української ППО доволі успішні, більш детально про наслідки ракетної атаки Повітряні сили повідомлять найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, ППО вночі збила 41 крилату ракету і два ударні дрони Shahed-136/131.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-