Малюк вручив нагороди 47 спецпризначенцям Центру спецоперацій «А»

Малюк вручив нагороди 47 спецпризначенцям Центру спецоперацій «А»

Фото
Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Малюк нагородив 47 спецпризначенців Центру спеціальних операцій "А", які захищають Україну у найгарячіших точках.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Церемонія вручення державних і відомчих відзнак відбулася у п’ятницю з нагоди 29-ої річниці створення підрозділу.

"Війна продемонструвала, що такі професіонали, як ви, критично потрібні Україні. Вдячний кожному з вас за службу! Запевняю: і керівництво держави, і всі українці, і я особисто дуже цінуємо те, який важливий внесок у майбутню перемогу робить ЦСО "А", - зазначив Малюк.

Він наголосив, що отримані спецпризначенцями СБУ нагороди є абсолютно заслуженими.

"Це підтверджується тим, що з початку повномасштабного вторгнення 5 співробітників ЦСО "А" отримали звання "Герой України, на жаль, 4 з них - посмертно", - зазначив голова СБУ.

Малюк також зауважив, що сьогодні Президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння звання Героя України ще двом спецпризначенцям "А" СБУ.

На церемонії вручення нагород також вшанували пам’ять Героїв, які загинули, виконуючи бойові завдання.

"Кращі з кращих віддають свої життя за Батьківщину. Такі втрати дуже болісні для Служби. Це та висока ціна, яку ми платимо за свободу та майбутнє України", - додав Малюк.

Голова СБУ подякував спецпризначенцям за мужність і професіоналізм під час виконання унікальних спецоперацій. "Український народ - пишається вами. А ворог - боїться. І це найкраща оцінка", - зазначив він.

Читайте також: Залужний, Малюк і Наєв привітали бійців ЦСО «А» з професійним святом

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня 1994 року указом Президента було створено Управління "А" у складі Центрального управління СБУ та відповідні підрозділи в регіонах. З 27 грудня 2005 року діє Центр спеціальних операцій по боротьбі з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів.

Під час повномасштабної війни бійці ЦСО "А" застосовують свої навички для захисту країни. Зокрема, спецпризначенці СБУ брали активну участь в обороні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Луганської і Донецької областей, у звільненні тимчасово захоплених територій Київщини, Харківщини, Херсонщини, Одещини та Запорізької області.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-