У Пентагоні вважають, що касетні снаряди були б ефективними для знищення військ РФ

У Пентагоні вважають, що касетні снаряди були б ефективними для знищення військ РФ

Укрінформ
У Міністерстві оборони США вважають, що касетні боєприпаси були б ефективними в Україні для враження російських загарбників.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це заявила під час слухань у Конгресі заступниця помічника міністра оборони США, яка займається питаннями Росії та України.

«Наші військові аналітики підтвердили, що касетні снаряди були б корисними, особливо проти російських військ в окопах на полі бою, – заявила Купер. – Причина, чому ви не побачили прогресу в наданні такої можливості, пов'язана як з наявними обмеженнями Конгресу щодо передачі касетних боєприпасів, так і з занепокоєнням щодо єдності союзників... З точки зору ефективності на полі бою, ми вважаємо, що це було б корисно».

Читайте також: У Запоріжжі евакуюють людей із будинків, біля яких впали касетні снаряди

Зазначається, що Київ звертався до США з проханням надати такі засоби враження.

Опоненти зазначають, що касетні боєприпаси, які розкидають велику кількість бойових елементів, можуть вражати мирних жителів.

Читайте також: Обстріли Миколаївщини: ворог застосував касетні снаряди, є загиблий і поранені

Пакт 2008 року про заборону виробництва, використання і накопичення касетних боєприпасів був ухвалений 123 країнами, у тому числі більшістю з 28 членів НАТО. США, Росія та Україна не приєдналися до нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-