Пам’яті співробітника Пархомівського художнього музею Юрія Стецюри

Пам’яті співробітника Пархомівського художнього музею Юрія Стецюри

Хвилина мовчання
Укрінформ
Чоловік став на захист Харківщини попри вік

Мешканець села Пархомівка Богодухівського району 59-річний Юрій Стецюра після повномасштабного вторгнення пішов до військкомату: захист рідної землі він вважав своїм обов’язком.

“Юрій Олександрович був патріотом, його неможливо було зупинити, він казав, що має відвойовувати нашу волю, - згадує керівник Пархомівського художнього музею ім. Луньова Олена Семенченко. - Поїхав у військомат і вимагав, щоб його узяли. Бо йому було вже 59 років на той момент”.

Юрій став піхотинцем, старшим солдатом. Загинув 26 травня 2022 року, боронячи рідну Харківську область.

“Це сталося біля Тернової (село у Липецькій громаді Харківського району за два кілометри від російського кордону було окуповане від перших днів повномасштабного вторгнення до 12 вересня 2022-го, - ред.). Йшли тяжкі бої. Юрій був у першій лінії. Загинув під час масованого російського обстрілу. Його поховали тут, у рідній Пархомівці. Він нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеню посмертно”, - зазначає пані Олена.

У музеї, де зберігаються світові шедеври, Юрій Стецюра працював електриком більше трьох років, до того - трудився на місцевому цукровому заводі.

Робота у музейній установі чоловікові подобалася, він активно допомагав колективу в усіх починаннях. 

“Він із усім нам допомагав, робив те, що і в його обов’язки не мало входити. Бо був справді не байдужою людиною. Добрим, щирим, чуйним. Це величезна втрата для нас. Досі не віриться. Ми повсякчас згадуємо Юрія. Цього року, 2 березня, мали б відсвяткувати його ювілей - 60-річчя. Дуже сумуємо за ним”, - каже Олена.

У Юрія Стецюри залишилися дружина, син, онучка.

Світла пам'ять, низький уклін, безмежна вдячність Герою!

Фото: Пархомівський художній музей

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-