Дві роти за добу: Череватий розповів про втрати росіян на Лимансько-Куп’янському напрямку

Дві роти за добу: Череватий розповів про втрати росіян на Лимансько-Куп’янському напрямку

Укрінформ
Російські війська за добу понад ніж 20 разів атакували на Лимансько-Куп’янському напрямку, що свідчить про їхні намагання досягти хоча б якогось проміжного успіху.

Про це повідомив заступник командувача Східного напрямку зі стратегічних комунікацій полковник Сергій Череватий, передає Укрінформ із посиланням на АрміяІнформ.

За словами Череватого, втрати ворога на цьому напрямку становили 146 осіб убитими і 190 пораненими. "Це дві роти за добу, грубо рахуючи", - сказав він.

Читайте також: На Бахмутському напрямку військові просунулись ще на 700 метрів – Череватий

Речник зауважив, що дії загарбників на Лимансько-Куп’янському напрямку дуже подібні до того, як вони діяли на Бахмутському напрямку, використовуючи живу силу як головний ударний елемент.

"Ключовою ударною силою ворога є штурмові загони для ближнього бою, так звані роти «Шторм-z», які вони спеціально набрали з-поміж криміналітету... Крім того, ворог підтягує додаткові сили зі складу бойового армійського резерву та підрозділи їхніх Повітряно-Десантних військ", - поінформував Череватий.

Він повідомив, що Сили оборони на цьому напрямку уразили ворожий танк Т-72, чотири бойові машини піхоти, самохідну артустановку «Акація», склад з боєприпасами та дві вантажівки.

Читайте також: Просування Сил оборони на Таврійському напрямку: ворог за добу втратив п’ять рот і 13 танків

На Бахмутському напрямку за добу відбулося три бойові зіткнення. Ворог понад 300 разів застосував артилерію різних калібрів і систем, завдавав авіаударів з використанням бойової авіації.

"Попри таку невелику порівняно з Лимансько-Куп’янським напрямком бойову активність наші воїни знищили 99 окупантів, ще 191 дістав поранення, знищено 6 гармат і одну САУ, два склади з боєприпасами і стільки ж пунктів управління безпілотними літальними апаратами", — заявив Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 20 червня 2023 року ліквідували близько 221 тисячі 460 російських загарбників.

Фото: ArmyInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-