Пам’яті воїна та блогера Віктора Суходольського (позивний «Дідусік»)

Пам’яті воїна та блогера Віктора Суходольського (позивний «Дідусік»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Ветеран війни бив ворога від самого початку вторгнення Росії до України

Старший солдат Віктор Суходольський 2-ї ГШБ військової частини А1556 14 червня 2023 року отримав високу нагороду – медаль “За хоробрість у бою”, а 17 червня дістав смертельне поранення. Про загибель воїна стало відомо 18 червня.

«Герої не вмирають, правда ж, татку? Небо всіх розсудить! Українцям одна дорога - в рай!Кацапів же навіть в пеклі не чекають!!!! Дідусік, вічна пам'ять тобі! Ми помстимося», - написала дочка полеглого захисника Аліна Суходольська у Фейсбуці. 

Як зазначили у ВО «Свобода», членом якої він був, Віктору Суходольському було 55 років. Він був приватним підприємцем. Свого часу служив у військово-транспортній авіації під Москвою та Арцизі, що під Одесою.

На війну пішов добровольцем у вересні 2014 року. Воював у розвідці. Там під час підготовки здобув спеціальність снайпера.

Після повернення додому відкрив власний YouTube-канал Didusik.TV, який відеохостинг зніс через “ворожі висловлювання”. На цій платформі за допомогою чат-рулетки спілкувався про політику з випадковими людьми з різних регіонів Росії, заперечуючи пропагандистські штампи Кремля.

На початку червня 2023 року воїн описав те, як він уявляє нашу перемогу: «Буде проміжний етап – це звільнення наших територій, включно з Кримом. А святкувати будемо тоді, коли розвалиться рашка. Бо інакше все почнеться спочатку. Знаючи історію наших взаємовідносин з московитами, упевнений, що це буде саме так.

Я думаю, що звільнення наших територій і буде спонукати до цього процесу – розвалу московії. Там почнуть ділити між собою владу, як зазвичай в такій ситуації відбувається, грабувати награбоване. А нам, українцям, ця їхня махновщина буде на руку – ми за цей час повністю підтягнемося до стандартів НАТО. Я думаю, що в нас тоді будуть зовсім інші Збройні Сили, ще потужніші. Адже нам зараз допомагає весь світ – навчає, надає нові види озброєння. Звичайно, що наразі на передовій все не так райдужно, як нам того хотілося б, але маємо дивитися далі».

Віктор планував залишатися на війні доти, доки Україна не звільнить всі свої землі від російських загарбників.

Мене сьогодні мало цікавить мир, мене цікавить Перемога. Цього ворога ми знаємо здавна – з ним іде понад 400-річна війна. У мене дід з упівців у нашому районі… Нарешті маємо реальний шанс покінчити з московитами, і для цього потрібно докласти всіх зусиль, які тільки можна», - наголошував «Дідусик». 

Вічна слава і шана Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Дідусік Суходольський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-