Росіяни стягують резерви і на півдні, і на сході України – Міноборони

Росіяни стягують резерви і на півдні, і на сході України – Міноборони

Укрінформ
Російські загарбники не полишають своєї основної мети - вийти на кордони Донецької та Луганської областей.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр сказала в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Вони просто не залишають свою ключову ціль, яку поставили, це рубежі Донецької та Луганської областей. В той час, коли вони не змогли бліцкригом захопити Київ, вони просто почали виставляти цілі поступово. І попри те, що зараз на кількох напрямках на півдні триває наступ наших Збройних сил, у росіян теж є свої напрямки наступу, і вони теж наступають. Скажімо, на сході вони наступали на чотирьох напрямках, починаючи з січня цього року. Це був Мар’їнський, Авдіївський, Лиманський і Бахмутський напрямок. І ще Куп’янський туди додавався. І от зараз, власне, вони на Лиманському і на Куп’янському посилилися. І схід - це є напрямок їхнього основного наступу по суті, вони не полишають своєї мети - вийти на кордони Донецької і Луганської областей. Вони дійсно туди стягують резерви”, - зазначила Маляр.

Вона зауважила, що росіяни стягують резерви і на півдні, “але вони посилюють їх і на сході”.

Окрім того, за її словами, російські загарбники збільшують кількість обстрілів на сході.

“Приміром, якщо говорити за минулий тиждень, щоб були зрозумілі цифри, що таке “збільшують кількість обстрілів”, то на сході по лінії фронту було близько 6 тисяч ворожих обстрілів, вони використали понад 277 тисяч боєприпасів”, - додала заступниця міністра оборони.

Читайте також: Військова операція на півдні має декілька завдань, і ЗСУ їх виконують - Маляр

Вона зазначила, що бої тривають і на сході, і на півдні. І ми на деяких напрямках в наступі, на деяких - в обороні. "І ворог в нас дуже серйозний і потужний. Це треба розуміти”, - підкреслила Маляр.

Раніше Маляр повідомила, що на Бахмутському напрямку українські війська впродовж тижня просунулися вглиб на кількох ділянках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-