Росіяни могли атакувати Одещину «Калібрами» з підводного човна - Гуменюк

Росіяни могли атакувати Одещину «Калібрами» з підводного човна - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Російські загарбники могли атакувати Одещину ракетами "Калібр"  із підводного човна.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказала керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Ворог знову атакував Одещину. Атака була спрямована з акваторії Чорного моря. Швидше за все, з використанням "Калібрів" з підводного човна. …Але все-таки Сили ППО відпрацювали відмінно: всі чотири ракети, спрямовані на Одещину, були знищені на підльоті до узбережжя. Влучань не допущено», - поінформувала Гуменюк.

Вона зауважила, що пуски з підводного човна є складними для виявлення, зокрема важко виявити саме старт ракети.

Читайте також: Ворог зосереджує зусилля на чотирьох напрямках, за добу - 24 зіткнення

«Коли ракети з’являються в полі зору, до вибуху залишаються лічені хвилини, тому треба негайно реагувати на сигнали тривоги, в будь-якому випадку, і зокрема, коли атака з Чорного моря, оскільки виявлені ракети можуть дуже швидко сягнути своїх цілей. Діставати вони можуть (об'єкти - ред.) по всій території України. Куди саме спрямована ракета - спрогнозувати важко, ми бачимо тільки загальний напрямок», - сказала Гуменюк.

Наразі, за її словами, на бойовому чергуванні в Чорному морі знаходиться один ракетоносій, з якого вночі були пущені ракети по Одещині і який повернеться до пункту базування.

Читайте також: Повітряні сили у Телеграмі не деталізують, куди летять ракети рф, лише вказують напрям - Ігнат

Втім, зазначила спікерка, напередодні відбулася ротація з надводним ракетоносієм, який готовий до використання і може протягом 2-3 годин з'явитися на чергуванні.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти понеділка сили ППО знищили в небі над Дніпропетровщиною чотири безпілотники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-