РФ зосереджує основні зусилля на чотирьох напрямках, за добу – 17 зіткнень

РФ зосереджує основні зусилля на чотирьох напрямках, за добу – 17 зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
Росіяни і надалі зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - протягом доби там відбулось 17 бойових зіткнень.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Генерального штабу Збройних сил України, оприлюднивши оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 18.00 18 червня, передає Укрінформ.

У зведенні зазначається, що на Лиманському напрямку Росія проводила наступальні дії у напрямку Спірного Луганської області, але успіху не мала.

Росіяни завдали авіаційних ударів по населених пунктах Білогорівка і Мирне Луганської області. Також артобстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Роздолівка та Спірне Донецької області.

Читайте також: Українські військові збили російський гелікоптер Ка-52

«На Бахмутському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії у напрямку Оріхово-Василівки. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Іванівське, Північне, Біла Гора та Торецьк», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що від російських артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Богданівка, Калинівка, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка, Біла Гора, Костянтинівка, Північне Донецької області.

«На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі міста Авдіївка. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Керамік, Новокалинове, Степове, Тоненьке, Первомайське, Невельське, Карлівка, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка та Сєверне Донецької області», - поінформували у Генштабі.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили усі атаки росіян у районі Мар’їнки. Там же Росія завдала авіаудару.

Читайте також: Ворог перекидає техніку і військових із Херсонщини на Запорізький напрямок - мер Мелітополя

За даними ЗСУ, водночас Росія здійснила артобстріли в районах населених пунктів Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Максимільянівка та Іллінка Донецької області.

«На Куп’янському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Новоселівського Луганської області, успіху не мав. Завдав авіаційного удару по Кислівці на Харківщині. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Кислівка та Берестове Харківської області», - уточнюється у повідомленні.

На Шахтарському напрямку Росія проводила наступальні дії у напрямках Новомихайлівки і Вугледара Донецької області, але успіху не мала.

РФ завдала авіаударів в районах Золотої Ниви та Благодатного Донецької області; здійснила обстріли населених пунктів Новомихайлівка, Катеринівка, Благодатне, Вугледар, Богоявленка, Новоукраїнка, Пречистівка, Шахтарське, Велика Новосілка Донецької області.

Читайте також: У Повітряних силах підтвердили знищення складу боєприпасів загарбників на Херсонщині

«На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Макарівки на Донеччині, Левадного, Малої Токмачки і Новоданилівки Запорізької області та Козацького на Херсонщині», - зазначається у повідомленні.

У Генштабі заявили, що противник здійснив артобстріли населених пунктів Времівка і Макарівка Донецької області; Зелене Поле, Новодарівка, Левадне, Малинівка, Затишшя, Гуляйполе, Гуляйпілське, Оріхів, Лобкове, Кам’янське Запорізької області; Михайлівка, Новодмитрівка, Гаврилівка, Качкарівка, Берислав, Томарине, Веселе, Козацьке, Бургунка, Вірівка, Іванівка, Антонівка, Херсон, Дніпровське, Кізомис, Софіївка, Миролюбівка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

За даними ЗСУ, на Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом доби вони завдали авіаударів по населених пунктах Огірцеве, Бударки, Веселе Харківської області.

Також РФ упродовж доби здійснила мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Карповичі Чернігівської області; Середина-Буда, Порохонь, Рожковичі, Товстодубове, Бачівськ, Білопілля, Іскрисківщина, Гиріне, Попівка, Кіндратівка, Степне, Писарівка, Басівка, Локня, Миропілля, Степок Сумської області, а також Велика Писарівка, Гур'їв Козачок, Ветеринарне, Вовчанськ, Бударки, Землянки, Бологівка, Одноробівка, Уди, Стрілеча, Лук’янці, Вовчанські Хутори на Харківщині.

Читайте також: Кремль скористається заявами африканської делегації для інформаційних операцій - ISW

«На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено», - поінформували у Генеральному штабі.

Як повідомлялося, 17 червня у Генштабі заявили, що основні зусилля РФ і далі зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де тривають важкі бої. За добу там відбулися 22 бойові зіткнення.

Фото: Генштаб ЗСУ, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-