Пам'яті рятувальника Владислава Дворака

Пам'яті рятувальника Владислава Дворака

Хвилина мовчання
Укрінформ
Девіз "Запобігти. Врятувати. Допомогти" був головним у його житті

27 лютого унаслідок російського обстрілу загинув 21-річний рятувальник Владислав Дворак. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у Фейсбуці.

Щирі співчуття родині Владислава висловив також голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

Владислав разом із колегами тієї ночі ліквідовували наслідки атаки російських БПЛА на Хмельниччині, а потім ворог завдав повторного обстрілу – умисно саме по працівниках ДСНС України. Унаслідок цього рятувальник і його товариш, Сергій Севрук, загинули.

Диспетчер частини, де працював чоловік, Вікторія Синчук, заявила, що вона у ту фатальну ніч заступила із Владиславом і Сергієм на чергування. «Я диспетчер першої державної пожежної частини, я їх туди відправила. Я просто не розумію, як так сталося», - каже зі сльозами на очах жінка.

Прощання із загиблим рятувальником відбулося 28 лютого у Гарнізонному клубі ДСНС України у Хмельницькому. Поховали Владислава 1 березня у Шепетівському районі Хмельниччини.

Чоловік був родом із цього району, народився у селі Дідківці Ямпільської громади. Він навчався на рятувальника у Львові, у державному університеті безпеки життєдіяльності, а на роботу у ДСНС прийшов у 2021 році. Був командиром відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Хмельницький, мав звання прапорщика служби цивільного захисту. Владислав дуже любив свою роботу.

«Мало хто любив службу так, як Влад», - сказали його колеги.

Як зазначили товариші Дворака по службі, рятувальник був сміливою людиною, що завжди була готова допомогти іншим.

Чоловік мав наречену – Діану. Вони планували невдовзі одружитися.

Указом Президента України Володимира Зеленського №253/2023 від 30 квітня Владислав Дворак був посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Мій син - надія і опора. Скучаю і люблю», - зазначила мама загиблого.

Вічна пам'ять Герою!

Фото із сімейного архіву, ДСНС і сайту vsim.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-