Кириленко: Ми сподіваємось на репарації від Росії, це трильйони доларів

Кириленко: Ми сподіваємось на репарації від Росії, це трильйони доларів

Укрінформ
Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявляє про сподівання на репарації від Росії, які становитимуть трильйони доларів.

Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу, відповідаючи на питання, чи сподівається він на репарації Росії, і чи можна про це щось казати вже в цифрах.

«Ми сподіваємось і робимо все для цього. Загальної цифри ще не має. Але, звичайно, це трильйони доларів, і для кожної області вони будуть окремо. Основа репарацій буде підтверджена після завершення всього комплексу розслідування, на це необхідно багато часу», - сказав очільник області.

Читайте також: Україна очікує, що рішення Міжнародного суду ООН виявить порушення РФ двох конвенцій

Він пояснив, що приймати це рішення будуть у Міжнародному кримінальному суді (МКС), і від підтвердження цих доказів саме суддями МКС надалі буде залежить не тільки пред’явлення цього позову, а і стягнення у Росії коштів у майбутньому.

«І стягнення буде не тільки добровільним... Але повинна бути дотримана законна і чітка процедура, що стосується суми збитків», - зазначив Кириленко.

Читайте також: Майбутні репарації Росії мають відшкодувати збитки через «каховський» екоцид – Україна в ОБСЄ

Він додав, що ми від ворога не будемо вимагати зробити те, що в нас було не добудовано до того, як той вдерся в Україну, а вимагаємо кошти для відновлення тільки того, що ворог зруйнував.

«Так, це довгий буде процес. Узагалі, дай Боже, щоб нашого віку вистачило, щоб наші діти вже жили у відродженій Україні», - констатував керівник ОВА.

Читайте також: Павло Кириленко, керівник Донецької обласної військової адміністрації

Як повідомлялося, багато регіонів України перебувають під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних мешканців, руйнує житлові та адміністративні будинки, підприємства, школи, лікарні, різні інфраструктурні об’єкти країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-