Росіяни жорстоко поводяться з українцями в окупації, примушуючи працювати на них

Росіяни жорстоко поводяться з українцями в окупації, примушуючи працювати на них

Єдині новини
Укрінформ
Російські загарбники дуже жорстоко поводяться з українцями на захоплених територіях, примушуючи їх працювати на окупаційну владу чи навіть воювати проти своїх громадян.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

"Вже нікого не дивує відсутність меж у ворога і відсутність будь-яких принципів і правил дотримання прав людини на тих територіях, які вони окупували. Вони дуже жорстоко ставляться до людей, які вимушено там опинились. І якщо говорити про території, скажімо, які були затоплені, то вони не давали людям можливості евакуюватися, не здійснювали ніякі рятувальні операції, а навпаки різними способами намагаються використати наших людей для реалізації своїх злочинних планів", - розповіла Маляр.

Читайте також: Загарбники у червні вивезли з Луганщини у РФ півтори сотні дітей — Центр нацспротиву

За її словами, на окупованих територіях зафіксовані факти і примусової мобілізації, і факти, коли людей примусово затримують, відкривають фейкові кримінальні провадження і в такий спосіб примушують людей працювати на окупантів.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області тривають рятувальні роботи й евакуація населення з місць затоплення, спричиненого підривом греблі Каховської ГЕС, яке в ніч проти 6 червня здійснили російські війська.

Читайте також: У Криму викрали, катували і незаконно заарештували активіста Ельдара Меністова

Однак зафіксовані факти, коли російська армія неодноразово атакувала мирних жителів, які евакуювалися як з правобережжя, так із лівобережжя Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-