Сили ППО мають засоби для збиття протикорабельних ракет Х-35 - Ігнат

Сили ППО мають засоби для збиття протикорабельних ракет Х-35 - Ігнат

Укрінформ
Українські сили ППО мають можливість збивати протикорабельні ракети Х-35 ракетного комплексу «Бал».

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання щодо можливостей збивати ракети Х-35.

«Я б охарактеризував вам ракету, яка зрештою є крилатою, що має швидкість таку ж, як і «Калібр», і Х-101, особливість її те, що вона меншу бойову частину має, вона менша за розміром на 1,5 метра від типових ракет. Єдине, що вона має меншу площу і більше може притискатись до землі. Але в умовах суходолу вона зрештою буде підніматись вище і швидкість її дозволяє збивати нашими засобами», - повідомив Ігнат.

Він нагадав, що комплекс «Бал» є наземним та призначений для ураження надводних цілей. Також Ігнат повідомив, що наразі ракети Х-35 пройшли модернізацію, мають збільшений радіус дії та бойову частину до 150 кг.

Читайте також: Ворог за два тижні застосував в Україні понад 140 ракет різних типів – Генштаб

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов заявив, що переміщення у Брянську область дивізіону російського берегового ракетного комплексу «Бал» збільшує рівень загрози обстрілів ракетами типу Х-35 об'єктів на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-