На Бахмутському напрямку росіяни ведуть оборонні бої — Генштаб

На Бахмутському напрямку росіяни ведуть оборонні бої — Генштаб

Укрінформ
Активність російської армії на Бахмутському напрямку значно зменшилася, загарбники ведуть оборонні бої.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні активність противника на Бахмутському напрямку значно зменшилася. Окупанти ведуть оборонні бої, бо на більше «друга армія світу» не спроможна. Сили оборони України активними бойовими діями північніше та південніше від Бахмута продовжує звільняти рідну землю від окупантів та завдавати противнику суттєвих втрат», - сказав Громов.

Зокрема, за його даними, за останні дні до військового госпіталю міністерства оборони РФ у населеному пункті Персіанівка Ростовської області прибувало у середньому по 40-60 важкопоранених окупантів на добу. Це насамперед бійці 150 мотострілецької дивізії, які були перекинуті з Мар’їнського напрямку.

«Госпіталь переповнений. Не вистачає кваліфікованого медперсоналу, як хірургів, так і медичних сестер, з урахування цього показники летальних випадків серед важкопоранених є високими», - сказав бригадний генерал.

Читайте також: У районі Бахмута ЗСУ знищили гармату і склад з боєприпасами росіян

За його словами, 3 та 4 червня до військових шпиталів російських окупаційних військ на території тимчасового окупованої території Луганської області доправлено понад 200 важкопоранених військовослужбовців РФ.

«Водночас було встановлено, що одна з рот так званих «Шторм-Z» 10 танкового полку 6 мотострілецької дивізії чисельністю 90 найманців, яка упродовж останніх днів вела штурмові дії проти позицій Сил оборони України, зазнала незворотних втрат у 70 осіб», - сказав Громов.

Він зазначив, що серед російських новобранців на передовій спостерігаються панічні настрої через різницю між інформацією, які вони отримали з російських ЗМІ, і реальним станом справ на фронті.

«Серед окупантів, що дислокуються у Бахмутському районі, поширюються розмови про свідоме заподіяння собі фізичної шкоди. Наприклад, отримання легких поранень від своїх же протипіхотних мін з надією на відправлення до медичних закладів та повернення додому. Військовослужбовці вказують на те, що у них кожного другого в наказовому порядку намагаються змусити йти до штурмових підрозділів, але з урахування великої кількості відмов вдається завербувати орієнтовно до 5 осіб з роти», - сказав Громов.

Він наголосив, що українські захисники не дають ворогу шансів захопити Мар'їнку та оточити Авдіївку, активно захищаються й на інших напрямках.

Читайте також: Артилерія та авіація: ворог змінив тактику на Бахмутському напрямку – речник НГУ

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що на Бахмутському напрямку ворог підтягує додаткові резерви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-