У Брянську область перекинули дивізіон ракетного комплексу «Бал» — які регіони України у зоні ризику

У Брянську область перекинули дивізіон ракетного комплексу «Бал» — які регіони України у зоні ризику

Укрінформ
Переміщення у Брянську область дивізіону російського берегового ракетного комплексу «Бал» збільшує рівень загрози обстрілів ракетами типу Х-35 об'єктів на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов заявив на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Противник збільшує кількість тактичних груп ракетних військ у прикордонних з Україною районах. За наявними даними, у Брянську область переміщено дивізіон берегового ракетного комплексу "Бал". У зв’язку із цим зростає загроза завдання ударів противником ракетами типу Х-35, що дозволяють уражати об'єкти на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей», - сказав Громов.

Читайте також: Росіяни хочуть, аби ми витратили на «шахеди» зенітні ракети — Ігнат

За його словами, застосування Росією тактичної авіації на лінії бойового зіткнення є малоефективним внаслідок ешелонованої системи ППО наших військ та небажання російських пілотів ризикувати життям для виконання поставлених завдань. Водночас ворог продовжує тероризувати прикордонні населені пункти Чернігівської та Сумської областей, скидаючи керовані авіаційні бомби на об’єкти цивільної інфраструктури та помешкання людей.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ підкреслив те, що попри тривалі ракетні удари РФ, наші сили ППО стають міцнішими. Зокрема шляхом постачання сучасного озброєння та військової техніки, що надаються партнерами. Протягом червня були «поставлені на крило» винищувачі МіГ-29, отримані в рамках міжнародної технічної допомоги від Польщі та Словаччини.

«З початку червня силами протиповітряної оборони було знищено 74% від застосованих противником крилатих ракет та майже 60% застосованих ударних БПЛА. Крім того, хочу привітати підрозділи ППО зі знищеним 300-м вертольотом противника, яким став ударний багатоцільовий КА-52 «аналоговнєт» Алігатор. Таким чином, кількість знищених в Україні вертольотів приблизно у п’ять разів більша, ніж за дві загарбницькі війни в Ічкерії», - додав генерал.

Він висловив сподівання, що вже найближчим часом в українському небі таки з'являться винищувачі F-16.

Читайте також: Тренування українських пілотів дозволяє готувати постачання літаків – Столтенберг

Як повідомлялося, 12 червня Центр нацспротиву поінформував, що російські війська перемістили у Брянську область берегові ракетні комплекси "Бал", аби обстрілювати мирні українські міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-