Контрнаступ України триває вже багато днів, він дуже ретельно підготовлений - Макрон

Контрнаступ України триває вже багато днів, він дуже ретельно підготовлений - Макрон

Укрінформ
Український контрнаступ триває вже багато днів і триватиме ще тижні і навіть місяці. Західна військова допомога прибуває швидко, зокрема і для заміни знищеної техніки на полі бою.

Про це під час пресконференції у понеділок в Парижі в межах зустрічі лідерів Веймарського трикутника заявив президент Франції Еммануель Макрон, передає власний кореспондент Укрінформу. 

“Український контрнаступ триває вже багато днів, і він дуже детально підготовлений. Завдяки добрим тактичним навичкам, відвазі і рішучості цей контрнаступ триватиме упродовж багатьох тижнів і навіть місяців”,- підкреслив Макрон.

Читайте також: Дуда: Саміт НАТО має принести чіткі рішення про членство України в Альянсі

Як зазначив французький лідер, він провів нещодавно тривалу розмову з Президентом України Володимиром Зеленським.

“Ми посилимо постачання зброї, боєприпасів, а також логістичну допомогу згідно з календарем найближчими днями і тижнями. Ми це продовжуватимемо робити”,- підкреслив французький лідер.

За його словами, зараз країни Заходу допомагають у формуванні Україною операційних можливостей, заміни знищеної техніки на полі бою на нову, упродовж багатьох місяців проводять навчання українських військових. 

Читайте також: ЗСУ взяли під контроль 16 км² на Бахмутському напрямку - Міноборони

“Ми прагнемо, щоб цей контрнаступ був переможною операцією, щоб можна було розпочати переговори (з Росією – ред.) на вигідних умовах. Однак, наша підтримка триватиме так довго, як це буде потрібно”, - резюмував Макрон.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-