Юсов - про обмін 95 українських військових: Переговори йшли з трьома групами у Росії

Юсов - про обмін 95 українських військових: Переговори йшли з трьома групами у Росії

Укрінформ
Переговори стосовно обміну 95 українських військових проводилися з трьома групами у Російській Федерації, які мають власні обмінні фонди.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

“Це був складний обмін і підготовка до нього була складною. Представникам Координаційного штабу і переговорній групі доводилося окремо вести перемовини як з Міністерством оборони Російської Федерації, так і з окремими групами, які мають у себе власні обмінні фонди. Окремо з ПВК “Вагнер” і окремо з “Ахматом”. Результат є”, - сказав він.

Юсов додав, що підготовка до наступних обмінів триває.

“Ми чекаємо на наступні добрі новини”, - зазначив представник ГУР.

Він також поінформував, що звільнені 95 українських захисників протягом найближчих двох тижнів проходитимуть першочерговий курс реабілітації. Серед них є важкохворі і важкопоранені. Наразі фахівці надають їм невідкладну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня Україна у межах чергового обміну полоненими повернула ще 95 своїх захисників. У списку - воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники. Серед них - 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів.

Також вдалося повернути учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь на «Азовсталь». Багато наших перебували в полоні пораненими.

Читайте також: Під час перемовин про обмін Україна акцентує на поверненні з полону важкопоранених - Коордштаб

Як уточнив у Телеграмі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, цього разу з полону вдалося визволити чотирьох військових моряків, 11 прикордонників, 29 нацгвардійців та 51 представника ЗСУ, зокрема 15 бійців Сил територіальної оборони. Усі визволені — чоловіки.

З моменту повномасштабного російського вторгнення Україна у результаті обмінів повернула уже 2 тис. 525 своїх полонених захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-