Війська РФ на Таврійському напрямку зосереджують зусилля у районі Мар’їнки

Війська РФ на Таврійському напрямку зосереджують зусилля у районі Мар’їнки

Укрінформ
На Таврійському напрямку російські окупаційні війська продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій в районі Мар’їнки.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«На Таврійському напрямку ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій в районі Мар’їнки, веде активну оборону на Новопавлівському та Оріхівському напрямках. Протягом доби ворог 12 разів атакував наші позиції, наші захисники надійно утримують рубежі та дають гідну відсіч російським окупаційним військам. Застосовуючи танки, РСЗВ та ствольну артилерію, противник обстрілює позиції наших підрозділів та населені пункти, що межують з лінією зіткнення. Загалом на Таврійському напрямку протягом доби зафіксовано 364 обстріли», – повідомив речник.

Читайте також: Ворог б'є по Києву, щоб помститися за свої невдачі на фронті - Повітряні сили

За його словами, на Авдіївському напрямку ворог наступальні дії не вів, проте завдав авіаційних ударів в районах Авдіївки та Водяного, здійснив артобстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Первомайське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили 12 атак противника в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаційного удару в районі Георгіївки, а також Вугледара та Пречистівки, здійснив обстріли н.п. Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка та Шахтарське на Донеччині.

На Запорізькому напрямку противник продовжив вести оборонні дії, однак завдав авіаційних ударів у районі Гуляйполя і Малої Токмачки Запорізької області, здійснив обстріли н.п. Времівка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області, Ольгівське, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Степногірськ Запорізької області.

Українська авіація у відповідь завдала ударів по командно-спостережних пунктах противника та місцях зосередження ворога.

Шершень також повідомив, що втрати противника вбитими та пораненими за минулу добу на Таврійському напрямку становлять 174 окупанти.

Відповідаючи на запитання, чи забирають окупанти тіла своїх загиблих, речник зауважив, що їм не до цього зараз. «Вони настільки в передчутті великого наступу, і вони не знають, де це відбудьтеся і як, і гуманітарна ситуація – не про них, оскільки вони ніколи не рахувалися з живою силою як такою, а тут ще думати про тіла», – зауважив Шершень.

Читайте також: Сирський показав, як ЗСУ знищують російські позиції під Бахмутом

Як повідомлялося, підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 781 вогневе завдання. Втрати ворога вбитими та пораненими становлять майже дві роти. Знищено та пошкоджено 9 одиниць військової техніки противника. Зокрема, танк, дві гаубиці 2А65 «Мста-Б», комплекс відеоспостереження «Муром-М». Також було знищено два склади з боєприпасами ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-