СБУ оголосила підозру чотирьом колаборантам, серед яких – так звані посадовці «МНС РФ»

СБУ оголосила підозру чотирьом колаборантам, серед яких – так звані посадовці «МНС РФ»

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру чотирьом поплічникам ворога, серед яких – псевдопосадовці "міністерства надзвичайних ситуацій Російської Федерації" та колишня працівниця Міністерства юстиції.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Так, одним із фігурантів є рецидивіст, засуджений у 2021 році до десяти років ув’язнення за злочини у складі підконтрольної Росії "козачої національної гвардії війська донського". Відтоді він переховувався від правосуддя на тимчасово захопленій частині Луганської області, а з вересня 2022 року очолив створений агресором "Лисичанський пожежно-рятувальний загін".

Серед підозрюваних також – монтер провайдерської фірми і колишній посадовець місцевого підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій. Встановлено, що після захоплення частини регіону вони підтримали російських загарбників та пішли з ними на добровільну співпрацю.

За даними СБУ, монтер був призначений керівником створеного росіянами "відділу внутрішньої політики адміністрації Лисичанська", експосадовець ДСНС – очільником міської "пожежно-рятувальної частини мнс лнр".

Читайте також: СБУ за рік викрила понад 300 ворожих агентів, частину з них перевербували – Малюк

Усім трьом фігурантам інкримінується вчинення злочину, передбаченого ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Також задокументовані злочинні дії колишньої працівниці Мін’юсту, яка у березні 2022 року втекла на тимчасово захоплену територію Донецької області, де перебувала на постійному зв’язку з бойовиками, виправдовувала російську збройну агресію та закликала місцевих жителів підтримати загарбників.

Зловмисниця оголошена в розшук. Їй інкримінується виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який готував підрив залізничної колії під Авдіївкою

Тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, підозру оголосили ексочільнику Державної реєстраційної служби України Дмитру Вороні, який виконує роль "сенатора від Запорізької області РФ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-