Уряд затвердив порядок відбору та дослідження біологічного матеріалу російських полонених

Уряд затвердив порядок відбору та дослідження біологічного матеріалу російських полонених

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив Порядок відбору, направлення на молекулярно-генетичну експертизу (дослідження) біологічного матеріалу російських військовополонених для встановлення геномної інформації та його зберігання.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Мін'юсту.

"Кабінет міністрів України затвердив розроблений Мін'юстом Порядок відбору, направлення на молекулярно-генетичну експертизу (дослідження) біологічного матеріалу військовополонених для встановлення геномної інформації та його зберігання. Це необхідно, аби забезпечити відбір такого матеріалу для державної реєстрації геномної інформації військовополонених і подальшого встановлення (ідентифікації) осіб, які вчинили кримінальні правопорушення", – ідеться у повідомленні.

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька пояснила, що "державна реєстрація геномної інформації військовополонених сприятиме встановленню осіб, які вчинили кримінальні правопорушення, під час проведення оперативно-розшукових та слідчих дій у зв'язку з розслідуванням злочинів, пов'язаних з військовою агресією російської федерації проти України".

Читайте також: Понад 12% російських полонених не мають навіть середньої освіти

Затверджений Порядок регулюватиме питання відбору біологічного матеріалу військовополонених та направлення його на молекулярно-генетичне дослідження і зберігання, інформують у міністерстві.

Зокрема, у Порядку врегульовуються питання відбору біологічного матеріалу військовополонених для встановлення їх геномноï iнформацiï, визначаються суб'єкти, якi здiйснюватимуть такий вiдбiр, строки проведення такої процедури та направлення відібраного матеріалу на молекулярно-генетичне дослідження суб'єктам, до компетенції яких вiдповiдно до законодавства України належить проведення молекулярно-генетичних досліджень. Також Порядок включає загальні положення щодо умов та строків зберігання біологічного матеріалу військовополонених.

Читайте також: Проєкт «Хочу жить» отримав понад 16 тисяч звернень від росіян, готових здатися у полон

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Національної поліції з початку повномасштабного вторгнення РФ відкрили 78 132 кримінальні провадження щодо злочинів російських військових та їхніх поплічників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-