Мінцифри та САП спільно посилюватимуть «Армію дронів»

Мінцифри та САП спільно посилюватимуть «Армію дронів»

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) підписали меморандум про співпрацю для посилення "Армії дронів" у межах платформи UNITED24.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мініцифри.

«Я вдячний керівнику та команді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за співпрацю, яка сприяє розвитку сфери БПЛА та підтримує ЗСУ. За ₴650 мільйонів, отриманих завдяки роботі САП, були придбані сотні безпілотників для ЗСУ й ГУР. А також значна кількість БМП-2 для бригад Гвардії наступу. Це потужний внесок у збереження життя наших військових», — наголосив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зазначається, що завдяки проєкту "Армія дронів", який стартував у межах UNITED24, законтрактовано 3 864 комплекси розвідувальних та ударних БПЛА. Понад 10 тисяч військових пройшли навчання на операторів дронів. Були створені нормативні й регуляторні умови для розвитку вітчизняного ринку БПЛА.

Читайте також: У рамках проєкту «Армія дронів» підготували 10 тисяч пілотів - Федоров

Як повідомлялося, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня 2022 року.

24 квітня для українських військовослужбовців на Бахмутському напрямку відправили 100 дронів-камікадзе, придбаних за зібрані через United24 кошти.

Фото з сайту defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-