Війська рф посилили обстріли Харківщини, Чернігівщини та Сумщини

Війська рф посилили обстріли Харківщини, Чернігівщини та Сумщини

Укрінформ
Російська армія посилила обстріли прикордонних регіонів України - Харківської, Чернігівської та Сумської областей, ворог щодня атакує громади з різних видів озброєння.

Про це ідеться у переданому Укрінформу зведенні обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 17 травня.

Так, лише за останній тиждень, з 8 по 16 травня, російські війська загалом з артилерійських та мінометних установок 162 рази обстріляли Харківщину, Чернігівщину та Сумщину.

Найбільше зафіксовано обстрілів Сумської області - 110, Чернігівської - 29, Харківської - 23.

Цілями росіян є цивільні обʼєкти, що суперечить правилам ведення війни, порушує міжнародне гуманітарне право та призводить до загибелі, травмування цивільного населення, знищення або руйнації житлового фонду, цивільної інфраструктури - медичних, освітніх закладів, комунікацій, енергетичного сектору, унеможливлює ведення господарства.

Читайте також: Росіяни за добу обстріляли дев'ять областей України - зведення ОВА

На Харківщині за цей тиждень загинули 12 людей, 23 людини дістали поранення, двоє з них діти. У Сумській області одна людина загинула, ще двоє були поранені, у тому числі дитина. На Чернігівщині троє загиблих і троє поранених.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни зранку 17 травня тричі обстріляли прикордоння Чернігівщини та Сумщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-