Мінні поля та протитанкові рови: Наєв розповів, як ЗСУ укріплюють північний напрямок

Мінні поля та протитанкові рови: Наєв розповів, як ЗСУ укріплюють північний напрямок

Укрінформ
У Північній операційній зоні здійснюються заходи для забезпечення готовності угруповань військ до будь-яких дій російських загарбників, зокрема з відбиття авіаційних і ракетних ударів, а також недопущення дій диверсійних сил.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє командування Об'єднаних сил Збройних сил України із посиланням на командувача ОС генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

"Виходячи з імовірного характеру дій противника, ми здійснюємо комплекс заходів щодо забезпечення готовності угруповань військ, які боронять Північну операційну зону, до будь-яких дій противника починаючи з відбиття авіаційних та ракетних ударів, а також недопущення дій його диверсійних сил”, - зауважив Наєв.

За його словами, “станом на сьогодні противник не готовий вести наступальні дії на Північному напрямку, але ми розуміємо та передбачаємо можливі сценарії розвитку ситуації”.

Як зазначив командувач, значну роль у стримуванні ворога відіграє система інженерних загороджень, облаштування якої триває щодня.

“Безпосередньо на державному кордоні та у глибині оборони нарощується система мінно-вибухових та невибухових загороджень. Триває мінування місцевості, створення мінованих завалів, а також протитанкових ровів на ділянках доріг та шляхів імовірного просування противника”, - підкреслив Наєв.

Читайте також: Наєв показав, як тренуються українські військові

За його словами, за останні 10 діб встановлено протитанкові мінні поля та загородження з використанням більш як 5,5 тис. мін. Уздовж державного кордону вирито близько 1,5 тис. метрів траншей та 3,5 тис. метрів протитанкових ровів. Обладнано кілька десятків перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для техніки.

Як повідомляв Укрінформ, Наєв показав, як відбувається навчання та бойове злагодження українських військових.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-