Дружина оборонця Маріуполя спростувала російські фейки про «звірства» азовців

Дружина оборонця Маріуполя спростувала російські фейки про «звірства» азовців

Укрінформ
Оборонці Маріуполя віддавали свою їжу цивільним, які разом із ними перебували у бункері "Азовсталі".

На цьому наголосила дружина захисника Маріуполя Анастасія Міхільова під час брифінгу "Рік виходу з "Азовсталі": кричати, немає сил мовчати", що відбувся в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Протягом двох з половиною місяців моя родина, включно з чотирирічним сином, рятувалася в бункері "Азовсталі". Ворог поширює брехню про "звірства" українських захисників над мирним населенням. Але я тут і зараз хочу засвідчити, що тільки завдяки українським військовим нам вдалося зберегти життя. Мій чоловік із побратимами допомагав нам та іншим цивільним, яким довелося ховатися в бункері, віддаючи свою їжу у потрійному оточенні, якої критично не вистачало", – підкреслила Міхільова.

Вона також зазначила, що люди перебували у вологому, холодному приміщенні, а кожної ночі прощалися з життям, чули, як бомблять "Азовсталь".

Читайте також: Незламні, нескорені, неспинні — легендарні: “Азову” — 9 років

"Лише інстинктивне бажання зберегти життя своїй дитині давало мені сил вистояти. І ми вистояли", – сказала вона.

Як повідомлялося, родичі захисників "Азовсталі" наполягають на закріпленні в законодавстві України статусу військовослужбовців, звільнених з полону, аби сформувати культуру поводження з військовополоненими та порядок їхньої реабілітації.

Протягом року до України вдалося повернути близько 500 захисників "Азовсталі", ще близько 2 000 перебувають у російському полоні.

Фото: azov.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-