рф запускала «Шахеди» з Брянської області та зі східного узбережжя Азовського моря – Ігнат

рф запускала «Шахеди» з Брянської області та зі східного узбережжя Азовського моря – Ігнат

Укрінформ
Дрони типу "Shahed-136/131", якими РФ вночі атакувала Україну, були запущені, швидше за все, з Брянської області та зі східного узбережжя Азовського моря.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

««Шахеди», за тією інформацією, що зараз я маю, з північного напрямку, скоріш за все, запускають. В основному це північ, з російської території аеродром Сєща Брянської області. Також атака «Шахедів» відбувається з південно-східного напрямку, зі східного узбережжя Азовського моря», - повідомив Ігнат.

Проте, за словами речника, не можна виключати випадки, коли здійснюються поодинокі запуски з катапульти з інших місць, адже ворог використовує БПЛА різних типів.

Читайте також: Ігнат - про нічну ракетну атаку по Україні: росія вперше застосувала так багато «Кинджалів»

Як повідомляв Укрінформ, близько 03:30 16 травня 2023 року російські війська атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ. Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу "Shahed-136/131", проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – "Орлан-10", “SuperCum”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-