Від поранень помер чеський волонтер, який рятував бійців на сході України

Від поранень помер чеський волонтер, який рятував бійців на сході України

Укрінформ
Чеський волонтер, який у рамках проєкту Phoenix («Фенікс») допомагав з лікуванням українських військових на передовій на сході України, помер після отриманих поранень.

Про це проєкт повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Тейлор, засновник Project Phoenix, наш друг і герой, який особисто врятував багатьох поранених воїнів на східному фронті та навчив тисячі солдатів і мирних жителів бойовій медицині, 15 травня 2023 року помер від важкого поранення після кількох тижнів боротьби», - йдеться у дописі.

Його товариші підкреслюють, що Тейлор, окрім надання медичної допомоги, також організовував гуманітарну допомогу – з першого дня війни він забезпечив десятки поставок у важкодоступні райони, евакуйовував цивільних осіб з небезпечних зон.

«Його розуму, досвіду та виняткового рівня експертизи у сфері військових конфліктів не вистачатиме… Своїми вчинками він неодноразово переконував нас, що є сенс боротися за кращий світ, що навіть у найскрутніші хвилини можна дотримуватися своїх моральних цінностей і діяти по-людськи», - написали друзі.

Читайте також: У Харкові помер волонтер, який потрапив під російський обстріл у ході евакуації людей

З початком розв’язаної росією війни Тейлор повністю присвятив себе справі порятунку життів в Україні.

Як повідомлялося, про отримання важких осколкових поранень чеським добровольцем на Донбасі стало відомо в середині березня. Волонтера було доправлено на лікування в Чехію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-