Норвегія цьогоріч проведе навчання для 3200 українських військових

Норвегія цьогоріч проведе навчання для 3200 українських військових

Фото
Укрінформ
Збройні сили Королівства Норвегія протягом 2023 року планують провести тренування приблизно для 3200 українських військових.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам разом із виконувачем обов’язків начальника МВС Мортенем Еггеном відвідали тренування українських воїнів на одному з полігонів.

"Сильне враження справляє зустріч із деякими з тих, хто незабаром піде воювати, щоб захищати свою Батьківщину та свої цінності від російського вторгнення. Війна наближається, коли ми зустрічаємо воїнів з бойових дій, які тренуються тут і повертаються на війну. Це потужне нагадування про те, що свобода не приходить сама по собі. Ми підтримували Україну як матеріально, так і навчанням, і будемо підтримувати, скільки буде потрібно," - наголосив міністр оборони і додав, що це важливо не тільки для України, а й для Норвегії.

Урядовці побачили, як українські військові відпрацьовують бойові дії в окопі та надання першої медичної допомоги на полі бою під керівництвом інструкторів Норвезької національної гвардії.

З кінця квітня інструктори Норвезької нацгвардії розпочали чотиритижневе інтенсивне навчання понад 100 українських бійців військової медицини, вогневої підготовки та командного лідерства.

“Ми підтримуватимемо підготовку та навчання українських кадрів як у Норвегії, так і в інших країнах. Така підтримка стає дедалі важливішою, оскільки Україна використовує все більше західних матеріалів”, - зазначив Грам.

Читайте також: Шведські інструктори вчать новобранців ЗСУ встановлювати інженерні загородження

Міністр оборони додав, що Норвегії, як маленькій країні, важливо, аби міждержавні конфлікти вирішувалися мирним шляхом: “Камінь за каменем, ми робимо внесок у розбудову безпеки в Європі з 1945 року. Це дало нам найдовший період миру та розвитку в нашій частині світу, поки росія не припинила це брутальним вторгнення в Україну”.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії норвезькі інструктори навчають українських новобранців вести позиційні (траншейні) бойові дії, зокрема – захоплювати та утримати окопи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-