Арахамія прокоментував ситуацію з імовірним постачанням Швейцарією зброї для України

Арахамія прокоментував ситуацію з імовірним постачанням Швейцарією зброї для України

Укрінформ
Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що у засобах масової інформації багато неточних трактувань останніх рішень щодо швейцарської зброї.

Як передає Укрінформ, про це Арахамія повідомляє у Телеграмі.

“У ЗМІ багато неточних трактувань останніх рішень швейцарських колег. Починаючи від того, що парламент нібито вже ухвалив рішення про згоду на експорт, закінчуючи тим, що нібито Швейцарія вже направляє нам зброю”, - написав він.

Читайте також: Корнієнко в Естонії обговорив необхідність чіткого алгоритму руху України в НАТО

Арахамія пояснив, що насправді наразі профільні комітети підтримали пропозиції щодо пом’якшення правил експорту швейцарських оборонних технологій. Україні уже відома дата, коли проєкти відповідних рішень будуть винесені на голосування в залі. “Працюємо над тим, щоб вони були результативними”, - додав він.

Голова парламентської фракції нагадав, що роботу зі Швейцарією щодо зброї їхнього виробництва розпочали ще на початку року.

Він зауважив, що не всі повірили, що таке можливо. А зараз Україна має перші, але поки що не остаточні результати.

Читайте також: Німеччина анонсувала пакет військової допомоги на €2,7 мільярда: яку зброю отримає Україна

Також голова фракції "Слуга народу" відзначив роботу учасників української парламентської дипломатичної місії у Швейцарії, Офісу Президента, Міністерства закордонних справ, які доклали багато зусиль до цього процесу. “І, безумовно, величезна заслуга в цьому нашої колишньої колеги по фракції Ірини Венедіктової, яка очолює нашу амбасаду у Швейцарії”, - підкреслив Арахамія.

Як повідомляв Укрінформ, у парламенті Швейцарії рекомендували пом'якшити експортний контроль військової техніки та зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-