«М'ясник Маріуполя» мізінцев перейшов до пвк «вагнер» - росЗМІ

«М'ясник Маріуполя» мізінцев перейшов до пвк «вагнер» - росЗМІ

Укрінформ
Відправлений у відставку заступник міністра оборони рф генерал-полковник михайло мізінцев, якого називають "м'ясником Маріуполя", прийняв пропозицію євгена пригожина перейти в пвк «вагнер».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє російське інформагентство «Национальная служба новостей / НСН».

«пригожин запросив, а він (мізінцев - ред.), звільнений, погодився на це… Я думаю, що він… виконуватиме бойову роботу, хороший штабіст, усе життя цим займається. Я думаю, що він принесе реальну користь», – розповів НСН ексглавком сухопутних військ рф, генерал армії Володимир Болдирєв.

Читайте також: У росії відправили у відставку «м'ясника Маріуполя» генерала Мізінцева - росЗМІ

За даними Телеграм-каналів російських військкорів, у пвк «вагнер» мізінцев також працюватиме над системою забезпечення. Напередодні генерала бачили на базі підготовки ПВК. Передбачається, що в мізінцева залишилися товариські контакти з генералами генштабу зс рф. Є розрахунок, що це допоможе у системі забезпечення «вагнера» боєприпасами.

Наприкінці квітня повідомлялося, що мізінцева звільнено з посади заступника міністра оборони рф із матеріально-технічного забезпечення, на яку він був призначений тільки у вересні 2022 року.

Читайте також: Маріупольський драмтеатр: рік потому. Реальний злочин та фейки російського фашизму

Раніше українські військові стверджували, що торік навесні мізінцев керував облогою Маріуполя, внаслідок чого за ним закріпилося прізвисько «м'ясник Маріуполя». ГУР МОУ так писало про ті події: «михайло мізінцев – генерал-полковник, начальник Національного центру управління обороною російської федерації, моральний виродок та один зі злочинців, відповідальних за знищення Маріуполя та маріупольців».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-