Збитий Bayraktar TB2 був єдиним безпілотником у повітряному просторі Києва – Ігнат

Збитий Bayraktar TB2 був єдиним безпілотником у повітряному просторі Києва – Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
Безпілотник Bayraktar TB2, який збили в Києві ввечері 4 травня через технічні несправності, був єдиним БпЛА у повітряному просторі столиці.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, чи це був єдиний безпілотник над Києвом.

«Звичайно. Коли ціль падає, вона пролітає ще декілька мінімум кілометрів і падає. На щастя, не постраждали люди», - зазначив Ігнат.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Він додав, що причини втрати керування безпілотника Bayraktar наразі з’ясовують фахівці.

«Так, це був безпілотник, на жаль, наш Bayraktar. Пташку шкода, зрозуміло. Ми, зрештою, втрачали їх на фронті… Але знаєте, робити з цього новину... Ну трапляється, це ж техніка. Потрібно було його просто знешкодити, інших варіантів не залишалось", - пояснив він, додавши, що тепер з’ясовуватимуть, чому так сталось.

Ігнат також зазначив, що ажіотаж серед громадян викликало відео, яке виклали в мережі та яке створює оманливе враження щодо місця перебування безпілотника.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 193 210 російських загарбників

«Візуально здається, що начебто над твоїм будинком летить, а насправді воно десь за 5 км, може бути більше. Небо оманливе… Навіть коли ми збивали Shahed, здавалося от він летить поруч, по ньому стріляють, а ніхто влучити не може. З перших днів розуміння не було, наскільки це далеко чи близько, тому дійсно візуальний такий є ефект», - пояснив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили ЗСУ повідомили, що ввечері 4 травня над столицею збили безпілотник Bayraktar TB2, який втратив керування. Неконтрольоване перебування дронів у небі столиці могло призвести до небажаних наслідків. Тому вирішили застосувати розрахунки мобільних вогневих груп. Внаслідок бойової роботи та падіння уламків БпЛА жертв та постраждалих немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-