пвк «вагнер» залишається головною ударною силою росіян у Бахмуті - Череватий

пвк «вагнер» залишається головною ударною силою росіян у Бахмуті - Череватий

Укрінформ
пвк «вагнер» залишається головною ударною силою росії у Бахмуті, але через великі втрати вона посилена іншими підрозділами.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Укрінформ із посиланням на АрміяІнформ.

"Терористична організація пвк «вагнер» залишається головною ударною силою, яка штурмує українські позиції в Бахмуті. Але через великі втрати вона посилена повітряно-десантними підрозділами. Крім того, ворог залучає снайперів зі спеціальних контртерористичних служб, щоб максимально вражати наші позиції", - сказав речник.

За його словами, ворог збирає всі наявні можливості, щоб завдати українським захисникам максимальної шкоди та захопити місто. Проте завдяки потужній обороні українців окупанти 9 місяців не можуть узяти місто, констатував Череватий.

Читайте також: На окремих ділянках Бахмута росіяни були контратаковані та залишили деякі позиції - Сирський

Він зауважив, що завдяки успішній оборонній операції ЗСУ досягається головна мета — максимально знищується військовий потенціал ворога.

Водночас Череватий констатував, що у ворога "зменшились можливості, але не так, як нам би хотілось".

Речник зазначив, що в Бахмуті триває позиційна війна, коли час від часу ворог, вдаривши великими артилерійськими силами, знищує інфраструктуру та має певний успіх. Водночас українські захисники контратакують і часто відвойовують назад свої позиції.

"Попри залучення потужних сил, ворогу не вдається головне — повністю захопити місто-фортецю Бахмут", — сказав він.

Читайте також: Загарбники кинули на Бахмут всі свої ресурси, проте оборона міста справляється - Маляр

Череватий зазначив, що на цьому напрямку ворог застосовує багато номенклатур різної зброї, весь наявний у нього арсенал. Натомість Сили оборони готуються до різних варіантів розвитку подій і намагаються враховувати всі види уражень, яких ворог може завдати.

Як повідомляв Укрінформ, на Бахмутському напрямку воює 25,6 тисячі російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-