рф розповсюдила черговий фейк про нібито ураження 140 цілей ЗСУ внаслідок нічної атаки

рф розповсюдила черговий фейк про нібито ураження 140 цілей ЗСУ внаслідок нічної атаки

Укрінформ
Заяви росіян про те, що нібито після останнього ракетного обстрілу вони уразили 140 цілей Збройних сил України, не відповідають дійсності.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Центру протидії дезінформації при РНБО України, передає Укрінформ.

«У ніч з 30 квітня на 1 травня росія вкотре влаштувала ракетний терор, випустивши по території України 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Силами протиповітряної оборони було збито 15 ракет із 18. Після ракетного терору країна-агресор зухвало заявила, що в результаті «удару відплати» було «уражено 140 цілей ЗСУ». Такі заяви не відповідають дійсності», - уточнили у ЦПД.

В установі зазначили, що, аби вразити скільки цілей, потрібно мати на борту стратегічних літаків більше як 100 ракет, а росія наразі не виготовляє стратегічні літаки - лише ремонтує одні за рахунок інших. Наявні ж літаки можуть нести лише 2-3 ракети, поінформували у відомстві.

Читайте також: росіяни атакували Україну зі стратегічної авіації, випустили 18 крилатих ракет - Залужний

«Називаючи ракетний терор «ударами відплати», країна-терорист вкотре намагається виставити себе жертвою, на яку напали, тому вона змушена захищатися. Це є грубою маніпуляцією. Адже саме росія напала на Україну та свідомо вчиняє геноцид українського народу, обстрілюючи житлові будинки та обʼєкти цивільної інфраструктури», - зазначили у пресслужбі.

Як повідомлялося, у Павлограді на Дніпропетровщині внаслідок обстрілу було пошкоджено промислове підприємство, 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 6 закладів шкільної та дошкільної освіти, 5 магазинів. Є руйнування й у громадах району.

Кількість постраждалих унаслідок ракетного удару по Павлоградському району Дніпропетровської області зросла до 34, серед них п'ятеро дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-