Шторм у Чорному морі змусив росіян завести ракетоносії в пункти базування - Гуменюк

Шторм у Чорному морі змусив росіян завести ракетоносії в пункти базування - Гуменюк

Укрінформ
У Чорному морі росіяни маневрують в районі, який поки що вважають для себе безпечним, всі ракетоносії через шторм завели у пункти базування.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони наразі маневрують у тому районі, який поки що вважають для себе безпечним, розосередили свої сили та засоби. Але всі ракетоносії заведені у пункти базування. Шторм дійсно потужний, і вони наразі не мають тої мореплавності, яка зараз могла б їх втримати», - зазначила Гуменюк.

За її словами, цілком імовірно, що з покращенням погоди окупанти повернуться на бойові чергування.

«Зараз 11 кораблів фіксуються у Чорному морі, один - в Азовському для викриття надводної обстановки. Вони продовжують діяльність, пов’язану із збором оперативних розвідданих. Наразі через вітер вони не можуть так потужно використовувати БПЛА із моря, але вздовж лінії фронту над суходолом вони їх застосовують», - сказала речниця.

Вона додала, що вчора українські військові відпрацювали по одному з них, знищивши безпілотник-розвідник.

Читайте також: Ігнат: Планування удару по центру міста – вже злочин проти людства

Також Гуменюк поінформувала, що на Херсонщині «штормова погода і дуже потужний вітер завадили працювати ворожій авіації, тому херсонці трохи змогли перепочити від атак КАБами».

Водночас вона не виключила, що як тільки вітер вщухне, то можуть бути поновлені ворожі авіанальоти. «Тому дійсно евакуація для місцевих мешканців тих територій, куди ворог може спрямувати свої потужності, є необхідним заходом на цьому етапі», - зазначила Гуменюк.

«Станом на 10:30 30.04.2023: в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 7 ворожих кораблів. В Азовському морі - 1 ворожий корабель», - ідеться в повідомленні Військово-морських сил.

У Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться до 4 ворожих кораблі, з них 1 носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп до 16 ракет.

Читайте також: Під час обстрілів України рф використовує ракети, виготовлені минулої осені і взимку - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині визначили шляхи евакуації жителів на випадок масованих обстрілів і обладнали місця для розміщення евакуйованих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-