росіяни за добу обстріляли сім областей України – зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли сім областей України – зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила атаки на сім регіонів України, в Умані Черкаської області на місці ракетного обстрілу триває пошуково-рятувальна операція.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 29 квітня.

У Черкаській області в Умані триває ліквідація наслідків влучання російської ракети в багатоповерхівку напередодні. Наразі рятувальники розбирають конструкції та продовжують пошуки можливих загиблих і потерпілих.

На цей час відомо про 23 загиблих, із них - п’ятеро дітей. Травмовано 18. Потерпілі отримують усю необхідну допомогу. В області триденна жалоба.

Читайте також: В Умані у багатоповерхівці, зруйнованій ракетним ударом, зайнялася пожежа

У Чернігівській області за добу сталось 18 обстрілів. Ворог бив із мінометів, артилерії, ракетами та РСЗВ. 

Зафіксовано два випадки скидання керованої ФАБ-500 на місто Семенівку (на територію промислового підприємства, а вночі – на приватні будинки).

Ворог також бив ракетами. Вдень — по агропідприємству (як наслідок — четверо травмованих), вночі — по селу Красний Хутір, Леонівка.

Вночі у Семенівській громаді через обстріл загинув мирний житель, четверо поранених (три дорослих та дитина, травми середньої тяжкості – опіки та поранення). Всі поранені доставлені до місцевої лікарні, їм надано необхідну допомоги.

Всього за добу один вбитий та вісім поранених.

У Сумській області вночі росіяни здійснили обстріли Середино-Будської, Зноб-Новгородської та Білопільської громад. Зафіксовано 22 вибухи. Попередньо — без наслідків.

Вчора протягом дня росіяни здійснили сім обстрілів прикордонних громад – Білопільської, Есманської, Зноб-Новгородської та Середино-Будської. Зафіксовано 58 вибухів.

У усіх випадках без наслідків.

Читайте також: Сили оборони за добу відбили 48 ворожих атак на чотирьох напрямках

У Запорізькій області за добу ворог завдав 56 ударів по 14 мирним містам і селам: 50 артобстрілів, один авіаудар, три з БПЛА, два з РСЗВ.

Надійшло 22 повідомлення про руйнування або пошкодження будинків та майна. Дані уточнюються. 

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів: Мороховець, Липці, Гатище, Волохівка, Нестерне та Бударки.

На Куп’янському напрямку ворог активно застосовував БПЛА. Артилерійських та мінометних обстрілів агресора зазнали населені пункти Красне Перше, Новомлинськ, Фиголівка, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Синьківка, Кислівка та Берестове.

Протягом дня загарбники обстрілювали місто Вовчанськ, внаслідок чого було пошкоджено будівлю дитячого садка та магазину. 

Внаслідок мінометного обстрілу села Нестерне Чугуївського району пошкоджено приміщення та техніку агрофірми.

Ворог завдав ракетного удару по місту Куп'янськ. Пошкоджено одне приватне домоволодіння.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 190 040 російських загарбників

У Луганській області за добу ворог здійснив 96 обстрілів, випустивши 437 снарядів.

Вчора росіяни завдали авіаційних ударів по Новоєгорівці, Невському та Білогорівці. Внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено будинок в населеному пункті Новолюбівка.

Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка та Новоселівське. Обсяги руйнувань наразі уточнюються.

У Донецькій області росіяни за добу здійснили 32 обстріли. Обстріляли 13 населених пунктів: Авдіївка, Костянтинівка, Курахове, смт Нью-Йорк, Залізне, Торецьк, смт Гостре, Бахмут, с.Новокалинове, смт Очеретине, Часів Яр, с.Хромове, смт Малотаранівка.

Пошкоджено 56 житлових будинків (з них шість багатоквартирних), водогін, непрацюючий цех Курахівської ТЕС, аптека, ПрАТ "АКХЗ ФНП", школа, кафе, ринок, сім цивільних автомобілів, два гаражі, тепломережа, два магазини.

За добу на Донеччині один загиблий та 11 поранених.

Читайте також: Маріуполь зруйнований на понад 90% - Зеленський

У Херсонській області за добу ворог здійснив 33 обстрілів 17 населених пунктів. Одна людина загинула, шестеро дістали поранення.

В результаті ворожого обстрілу вчора зранку сталося займання в одному з помешкань багатоквартирного будинку у місті Берислав. Пожежу локалізовано працівниками ДСНС. Без постраждалих.

Ще одне займання зафіксовано у селі Кізомис, Білозерської горомади: внаслідок обстрілу спалахнула господарська споруда, розташована поблизу житлових будинків.

росіяни обстріляли Білозерку. Ворог вдарив по території місцевої лікарні. Також пошкоджено декілька приватних будинків. На місцях влучань снарядів виникли пожежі. Одна людина загинула. Ще троє осіб дістали поранення. Двом людям допомогу надали на місці медики, ще одного чоловіка з осколковими пораненнями шпиталізували.

Як повідомлялося, вранці 28 квітня російська армія обстріляла Умань крилатими ракетами. Постраждало 10 будинків, в одній дев'ятиповерхівці повністю зруйновано під'їзд.

Серед 23 загиблих унаслідок російського ракетного удару по житловому будинку в Умані - п’ятеро дітей, одна жінка вважається безвісти зниклою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-