росія вивела в Чорне море два носії «Калібрів»

росія вивела в Чорне море два носії «Калібрів»

Єдині новини
Укрінформ
Корабельне угруповання російської федерації в Чорному морі зранку 29 квітня налічує 14 суден, серед яких два носії ракет типу «Калібр».

Про це повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Корабельне угруповання дещо зменшилося, але ракетоносії залишилися на місці. Якщо вчора на вечір їх було 17, зараз 14, але два надводні ракетоносії перебувають на бойовому чергуванні, їх максимальне спорядження може сягати 16 «Калібрів». Це означає, що вони готові до пусків, але не факт, що вони їх здійснюватимуть, оскільки пам’ятаємо, кількість «Калібрів» у них (росії - ред.) не така велика на даному етапі й відновлювати їх складно», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Сили оборони за добу відбили 48 ворожих атак на чотирьох напрямках

Вона також зазначила, що погода суттєво погіршилася, на морі шторм - 4-5 балів, що, за її словами, для Чорного моря потужно.

Очільниця пресцентру «Півдня» також закликала українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. За її словами, це має стати «правильною звичкою».

Як повідомлялося, росія під ранок 28 квітня атакувала Україну ракетами, у трьох містах (Умані Черкаської області, Дніпрі та Українці на Київщині) зруйновано житлові будинки, є загиблі і поранені.

Загалом загарбники випустили 23 крилаті ракети типу Х-101 та Х-555. Українські захисники знищили 21 ракету, а також два БПЛА оперативно-тактичного рівня і два ударні дрони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-