Голові парламенту Чечні заочно оголосили підозру за створення «кадировських» загонів

Голові парламенту Чечні заочно оголосили підозру за створення «кадировських» загонів

Фото
Укрінформ
Правоохоронці заочно повідомили про підозру голові парламенту Чеченської республіки рф Магомеду Даудову, який формує та забезпечує навчання нових загонів “кадировців” для війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомила у Телеграмі.

СБУ зібрала доказову базу на Даудова, який причетний до тимчасового захоплення росіянами частини території України.

Фігурант входить до найближчого оточення очільника Чечні рамзана кадирова і виконує його вказівки щодо війни проти України.

Встановлено, що Даудов з травня минулого року займається формуванням нових штурмових підрозділів загарбницьких угруповань рф, які дислокуються на території Північного Кавказу.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, Даудов організував будівництво військових містечок на території селища Ханкала та села Серноводське Чеченської республіки для дислокації нових бойових одиниць. Для поповнення він закликав громадян рф вступати туди добровольцями.

Саме за його безпосередньої участі був створений “78-й моторизований полк спеціального призначення “північ-ахмат”, а також батальйони “південь-ахмат”, “захід-ахмат” та “схід-ахмат”.

За даними слідства, “мобілізовані” проходять військову підготовку в університеті спецназу у Гудермесі. Потім бойовиків перекидають до тимчасово захоплених районів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Встановлено, що Даудов у липні – листопаді минулого року неодноразово особисто приїжджав до тимчасово захоплених Лисичанська, Попасної та Маріуполя. Там він зустрічався з ватажками новостворених загонів “кадировців” і закликав до ведення активних бойових дій проти Сил оборони.

Читайте також: У Франківську СБУ затримала прихильницю «вагнера» і кадирова

Крім того, зловмисник регулярно поширював у власному Телеграм-каналі дописи, де репостив виступи кадирова щодо виправдовування збройної агресії рф проти України.

Слідчі повідомили Даудову про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (здійснення пособництва у веденні агресивної війни), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (здійснення пособництва у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, вчинене представником влади та за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 436-2 (поширення службовою особою матеріалів, у яких містяться виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ оголосила підозру підсанкційному пропагандисту, який був радником Гіркіна

Фігурант перебуває у росії. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру депутату державної думи рф Віктору Водолацькому, який виконує завдання москви щодо поширення загарбницького режиму на тимчасово захоплених територіях Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-