Офіс генпрокурора зафіксував понад 77 тисяч воєнних злочинів росіян в Україні - Костін

Офіс генпрокурора зафіксував понад 77 тисяч воєнних злочинів росіян в Україні - Костін

Укрінформ
З часу початку повномасштабного російського вторгнення, Україна уже зареєструвала вчинення на своїй території понад 77 тисяч воєнних злочинів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю Washington Рost розповів генеральний прокурор України Андрій Костін.

“Станом на сьогодні, ми зареєстрували більш як 77 тисяч випадків вчинення воєнних злочинів. Йдеться не лише про вбивства, приниження та ґвалтування, а також про руйнування власності, примусову депортацію. <...> й масове мародерство на окупованих територіях”, - сказав Костін.

Він наголосив, що “не існує таких воєнних злочинів, які не чинилися й не чиняться росіянами в Україні”. “Ми отримуємо інформацію звідусіль, з усіх джерел, але, звісно, найбільше - від жертв вірогідних воєнних злочинів, вчинених рф”, - зазначив генпрокурор.

Читайте також: Україна закликає Офіс прокурора МКС невідкладно звернути увагу на страту українського бійця

Костін додав, що Україна уже встановила та повідомила про підозру у вчиненні цих злочинів 305 особам. “Вже є 150 обвинувальних актів та 30 вироків українських судів стосовно російських воєнних злочинів, вчинених на території України”, - зауважив він.

На його переконання, “більш як 99% воєнних злочинів, вчинених проти українців, будуть розслідувані та судимі в Україні”.

“На додачу до наших національних зусиль, розслідувань Міжнародного кримінального суду й команди прокурора Хана, ми також координуємо роботу із владою 20 держав, які розпочали розслідування щодо можливого вчинення росіянами воєнних злочинів на території України”, - підсумував Костін.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-