На Лимансько-Куп’янському напрямку за добу зафіксували понад 380 обстрілів рф

На Лимансько-Куп’янському напрямку за добу зафіксували понад 380 обстрілів рф

Укрінформ
На Лимансько-Куп’янському напрямку за добу було зафіксовано 384 обстріли з боку росії із застосуванням різних типів артилерії.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» заявив речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«Цей напрямок - наступний за активністю ворога (після Бахмутського – ред.). Там діють регулярні війська рф. І він є лідером по обстрілам за цю добу – 384 обстріли різними типами артилерії, відбулося 12 боєзіткнень. Було знищено 35 окупантів, 88 зазнали поранень, знищено 2 танки, БМП, самохідну установку «МСТА», гаубицю Д-30» і 3 міномети», - заявив він.

Читайте також: Армія рф двічі обстріляла громаду на Дніпропетровщині

Речник східного угруповання військ ЗСУ поінформував, що за добу на цьому напрямку також було знищено новітню російську станцію спостереження - «Муром-М».

Окремо Череватий уточнив, що Бахмут залишається напрямком головного удару противника, і там росія зосереджує максимальні зусилля у бажанні заволодіти цим українським містом.

«За цю добу (тут – ред.) 333 рази він (ворог – ред.) завдав ударів різними типами ствольної та реактивної артилерії по місту і околицях, відбулося 17 боєзіткнень, знищено 85 окупантів у цих боєзіткненнях, 94 зазнали поранення. Було підбито 2 танки, БМП-1, 2 БМП-3, систему залпового вогню, 3 станції РЕБ та 1 радіолокаційну станцію тощо», - сказав він.

Читайте також: Ворог із авіації обстріляв Берислав — чимало будинків зруйновані вщент

За його словами, біля Бахмута і надалі залишається головною атакуючою силою угруповання пвк «вагнера». Речник зазначив, що «вагнерівцям» не вистачає особового складу.

Окремо Череватий заявив, що Бахмут для росіян став кісткою у горлі і вони намагаються взяти хоча б цей райцентр понад все.

Читайте також: Бій у Бахмуті: прикордонники втримали позиції і відбили атаку росіян

Як повідомлялося, 19 березня Череватий сказав, що на Лимансько-Куп’янському напрямку рф за добу здійснила 442 обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-