Україна передала росії ще п’ятьох важкопоранених полонених

Україна передала росії ще п’ятьох важкопоранених полонених

Фото
Укрінформ
Україна передала державі-агресору ще п’ятьох важкопоранених полонених росіян без жодних умов для російської сторони.

Як передає Укрінформ, про це ​Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив у Телеграмі.

“Згідно з нормами Женевських конвенцій українська сторона репатріювала на територію держави-агресорки ще п’ятьох важкопоранених полонених окупантів, в тому числі єдину жінку, яка перебувала в українському полоні”, - ідеться в повідомленні.

Стан полонених вдалося стабілізувати, щоб вони стали придатними для транспортування.

У Кооордштабі зауважили, що репатріація, як і передбачає міжнародне гуманітарне право, відбулася без жодних умов для російської сторони.

Крім того, у Рамадан – священний місяць для всіх мусульман, Україна передала двох військовополонених мусульман, які воювали у складі армії загарбника. Це було зроблено на підтвердження української пропозиції державі-агресору обміняти мусульман "всіх на всіх" з обох сторін на знак поваги до культури і традицій.

У Кооордштабі підкреслили, що в місцях утримання в росії та на тимчасово захоплених територіях зараз перебуває значно більше поранених військовополонених, яких держава-агресор згідно з Женевськими конвенціями має негайно повернути без попередніх умов.

Читайте також: Великий обмін: Україна повернула додому ще 100 полонених

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня Україна передала росії усіх важкопоранених, захоплених в полон з початку широкомасштабного вторгнення, стан яких дозволяв транспортування.

Фото з сайту АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-