росіяни вдарили по Кураховому з «Ураганів», під ранок обстріляли Очеретине й Авдіївку

росіяни вдарили по Кураховому з «Ураганів», під ранок обстріляли Очеретине й Авдіївку

Фото
Укрінформ
На Донеччині місто Курахове зазнало ворожих ударів з «Урагану», під ранок росіяни обстріляли селище Очеретине та місто Авдіївку. Є поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, оприлюднивши відповідні фотографії з місць обстрілу.

«На Донецькому напрямку одна людина поранена у Кураховому — місто зазнало удару з «Ураганів», пошкоджено сім двоквартирних будинків та територію підприємства. Ще 11 будинків пошкоджено у Дачному. Протягом доби відбувалися артобстріли Мар'їнки, Красногорівки та Максимільянівки. Під ранок росіяни обстріляли Очеретине та Авдіївку — пошкоджено будинок», - написав очільник області.

Він нагадав, що напередодні росіяни завдали удару зі «Смерчів» по Дружківці, у результаті було поранено дві людини, пошкоджено 10 будинків. Також дві ракети С-300 ворог випустив по Краматорську, обійшлося без жертв.

На Волноваському напрямку під обстрілами були Вугледар та Богоявленка, де, на щастя, ніхто не постраждав, констатував Кириленко.

Як повідомили у Національній поліції, у Донецькій області від російських обстрілів минулої доби постраждали 13 населених пунктів.

Під ударами російської армії перебували Авдіївка, Костянтинівка, Бахмут, Курахове, Дружківка, Краматорськ, Велика Новосілка, Архангельське, Кам’янка, Ласточкине, Миколаївка, Новодмитрівка та Предтечине.

Встановлено, що для здійснення ударів загарбники застосовували авіацію, зенітні ракетні комплекси "С-300", реактивні системи залпового вогню "Град" і "Смерч", артилерію й міномети.

Читайте також: російська армія за добу атакувала вісім областей України — зведення ОВА

Ворожим вогнем за добу знищені та пошкоджені 46 цивільних об’єктів: 17 житлових будинків, аптеки, торговельний павільйон, адміністративні будівлі, кладовище, сільськогосподарська техніка, гаражі й автомобілі.

Також за добу поліцейські допомогли евакуюватися з небезпечних районів ще 53 жителям Донецької області. Від початку обов’язкової евакуації з допомогою поліції виїхали вже понад 60 тисяч 100 громадян, серед них 7394 – діти, 2705 – люди з інвалідністю.

Читайте також: Відмова неможлива: Верещук про примусову евакуацію дітей з 21 населеного пункту Донеччини

Як повідомлялося, 9 квітня російські війська поранили чотирьох жителів Донецької області. Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває й травмує цивільних мешканців, пошкоджує інфраструктурні об’єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-