росіяни зменшили кількість обстрілів позицій ЗСУ на Запоріжжі та Донеччині

росіяни зменшили кількість обстрілів позицій ЗСУ на Запоріжжі та Донеччині

Єдині новини
Укрінформ
Протягом тижня ворог обстріляв позиції українських військових на Запорізькому та Донецькому напрямку 1844 рази. Це втричі менше, ніж у лютому цього року.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав речник Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський, передає Укрінформ.

"Темпи російських військових дещо знизились порівняно з лютим. Вони зменшились на третину. Лише за цей тиждень ворог обстріляв наші позиції на Запорізькому та Донецькому напрямку 1844 рази - це втричі менше в порівнянні з лютим. Найнебезпечнішим напрямком є Авдіївський та Мар’їнський напрямок", - сказав він.

За словами військового, армія рф активно продовжує штурмувати позиції українських військових. Також наносить вогневі ураження, застосовуючи ствольну артилерію, РСЗВ, активно застосовує авіацію не лише на Донецькому, а й на Запорізькому напрямку.

"На Авдіївському напрямку продовжуються позиційні бої. Ворог намагається заблокувати Авдіївку та захопити Мар’їнку аби рухатись на Курахово. Але на сьогодні ворог успіху не досяг на жодному напрямку. Тож, ворог обстрілює цивільне населення", - сказав він.

Читайте також: У районі Токмака на Запоріжжі пролунала серія вибухів

За словами Дмитрашківського, через страх контрнаступу росіяни облаштовують свої позиції, будують фортифікацію і дуже активно почали мінувати території.

"При чому я навіть не знаю, чи складаються карти мінних полів, щоб потім можна було розмінувати", - додав він.

Раніше повідомлялось, що вчора через авіаудар по Оріхову загинув чоловік. Сьогодні вночі ворог вдарив по Запоріжжю, загинув чоловік та дитина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-