Петиція про повернення військовим премії у ₴30 тисяч зібрала необхідну кількість голосів

Петиція про повернення військовим премії у ₴30 тисяч зібрала необхідну кількість голосів

Укрінформ
Петиція про повернення військовим премії у 30 тисяч гривень набрала необхідну кількість голосів для розгляду.

Про це свідчать результати голосування за цю петицію на сайті Президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У петиції автор і підписанти звертаються до Президента з проханням дати відповідні розпорядження уряду і знайти можливість повернути військовим додаткові  ₴30 тисяч премії.

Зазначається, зокрема, що Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до державного бюджету, яким видатки на оборону збільшуються на понад пів трильйона гривень. Але запропоновані зміни до бюджету не стосуються повернення додаткової винагороди в ЗСУ.

У документі нагадали, що зараз  ₴30 тисяч доплати залишили тільки тим військовим, які виконують бойові завдання. Мінімальна заробітна плата у ЗСУ була підвищена з  ₴13 тисяч до  ₴20 100, однак таке підвищення, на думку підписантів, не може компенсувати втрати 30-тисячної доплати. Крім того, в армії негативно сприйняли зниження виплат, адже це підриває довіру військових.

Читайте також: Петиція про демобілізацію військових після 18 місяців служби зібрала необхідні голоси

Саме тому у петиції йдеться про необхідність відновити соціальну справедливість для військових, які, ризикуючи власним життям, зараз борються за незалежність та свободу нашої держави.

Петицію було оприлюднено 24 березня. Станом на сьогодні вона набрала майже 26 тисяч голосів.

Як повідомлялося, з 1 лютого 2023 року змінився порядок виплат премій військовим. Тепер виплати безпосередньо залежать від районів перебування воїнів, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-