Пам'яті нацгвардійця, чемпіона світу з кікбоксингу Віталія Мерінова

Пам'яті нацгвардійця, чемпіона світу з кікбоксингу Віталія Мерінова

Хвилина мовчання
Укрінформ
Боєць Національної гвардії України воював до останнього, навіть попри поранення

До 24-го лютого Віталій Мерінов був членом виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради й депутатом Івано-Франківської міської ради минулого скликання.

Мерінова добре знали в спортивній спільноті, адже він чотири рази тріумфував на світовій першості з кікбоксингу. Окрім того, він - чемпіон України універсального бою та майстер спорту з боксу. І, найголовніше, герой для мільйонів українців. 

Віталій не чекав на слушну нагоду і пішов воювати з першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну. За час служби він встиг отримати поранення ноги. Вилікувався і повернувся, як і належить справжньому бійцю. 

Одужав і знову повернувся на фронт та боронив Україну до останнього подиху», - так прокоментував смерть Віталія міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Віталій завжди розумів, за що він воює, тому й робив це максимально якісно. Бойові побратими високо цінували його підтримку на полі бою. Для Мерінова все було максимально прозоро - «ми воюємо з варварами». 

Бокс - це благородна справа, а на війні ми маємо справу з варварами, мародерами і з тими, хто не гребує ніким», - сказав він 8 місяців тому під час одного з інтерв'ю.  

Це чудово розуміють і його вихованці. Мерінов пишався тим, що вихованці його спортивної школи теж пішли захищати Україну на фронті. «Тут ми виховуємо справжній патріотів України», - казав Віталій. 

Питання йти чи не йти на фронт для нього не стояло. «Якщо ти не підеш захищати свою земю, то ворог може прийти в твоє місто і образити твоїх дітей, жінку, матір. У кожного є страх за своє життя, але думки не йти туди знову немає. Звісно, кожної секунди тебе можуть вбити, але є інші цінності, за які варто боротися», - був переконаний Віталій. Вибір Віталія підтримала мати, в якої обидва сини стали на захист України.   

Він захищав Україну до останнього подиху і мріяв про перемогу над росією. Ця мрія здійсниться, герою! Та її побачить твоя дружина і дворічна донечка. 

Фото: Галицький кореспондент

У понеділок, 3 квітня, героя Віталія Мерінова поховали у Чукалівці на Алеї Слави. Вічна пам'ять!

Фото: Фейсбук-сторінка Віталія Мерінова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-