Понад 300 обстрілів за місяць: Демченко розповів про атаки рф на три прикордонні області

Понад 300 обстрілів за місяць: Демченко розповів про атаки рф на три прикордонні області

Ексклюзив
Укрінформ
Деокуповані території в межах Чернігівської, Сумської та Харківської областей зазнають постійних обстрілів з боку країни-терориста росії. Так, протягом березня ворог більш як 300 разів обстріляв ці області, а за перші дні квітня вже зафіксовано 70 обстрілів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«На напрямку кордону з росією на деокупованих територіях в межах Чернігівської, Сумської та Харківської областей ситуація залишається непростою, адже росія, на жаль, не припиняє своїх терористичних дій. Щодня прикордоння українських деокупованих областей піддається обстрілам. Протягом березня ворог більше 300 разів тероризував території цих трьох областей. А з початку цього місяця, за ці кілька днів, загалом фіксувалося 70 обстрілів», – повідомив Демченко.

За словами речника, вогонь ворог веде здебільшого з мінометів та гаубиць, однак не припиняються обстріли і з застосуванням авіації. Крім того, окупанти активно застосовують і безполітники для скидання вибухових пристроїв. Так, напередодні зафіксовано скидання противником з БПЛА двох вибухових засобів на Сумщині, внаслідок якого поранено цивільну особу.

Читайте також: ДПСУ: росія виводить з білорусі половину своїх військових – перекидатиме на схід України

У свою чергу прикордонники використовують всі наявні можливості для протидії БПЛА, які війська рф використовують, в тому числі, і для ведення розвідки та виявлення місць дислокації українських захисників, розповів речник.

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня війська російської федерації протягом дня обстріляли три територіальні громади Сумської області, є поранений, пошкоджено цивільні будівлі й лінію електропередач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-